02 252 66 33 / 041 991 083

Zdravljenje parodontalnih žepov s kombinacijo laserjev

Terapija globokih žepov z novim pripojem (DTP)™

 Odstranjevanje subgingival depozitov kamna in vnetega tkiva je minimalno invazivno s pomočjo laserja

Zdravljenje dlesni z laserjem

Terapija globokih žepov z novim pripojem (DTP)™ z Waterlase MD™ Turbo laserjem in patentirano konico za stransko obsevanje (RFPT) je minimalno invazivna, FDA priznana, terapija zmerne do napredovane bolezni dlesni, ki spodbuja novo pritrditev peridontalnega ligamenta na površini korenin.

Lasersko zdravljenje parodontalne bolezni

Parodontalna bolezen je posledica bakterijske infekcije. Pacientom, ki želijo strokovno pomoč, lahko diagnosticiramo in zdravimo bolezen, in ohranjamo zdravje dlesni. Trenutno parodontalna bolezen ni ozdravljiva, vendar pa jo je mogoče nadzorovati. Zaradi tega je potrebno stanje dlesni redno kontrolirati. Pogostost kontrol se določi individualno glede na aktivnost bolezni.

Zdravljenje

Zdravljenje parodontalne bolezni se giblje od zelo preprostega do zelo obsežnega. Začetno zdravljenje vključuje globinsko čiščenje žepov dlesni in morda celo izboljšanje odgovora imunskega sistema. Napredno zdravljenje lahko vključuje prenost kosti in mehkega tkiva, konvencionalno reženjsko operacijo, ekstrakcije in lasersko terapijo.

PREDNOSTI LASERSKE TERAPIJE

Laserska terapija je zelo selektivna, vpliva na samo določena tkiva; pušča zdravo dlesen nedotaknjeno. Prav tako je edinstvena globina do katere deluje. Druge prednosti laserskega zdravljenja so naslednje:

  • 99,9% stopnja uničenja bakterij
  • Valovna dolžina, ki se uporablja se ne absorbira v kosti ali zobni strukturi
  • Ne zahteva rezanja s kirurškim nožem
  • Nadzoruje vse krvavitve in omrtvi živčne končiče
  • Zahteva malo ali nič zdravil proti bolečini po zdravljenju

 

Značilno je, da se lahko pacienti vrnejo na delo naslednji dan in spremembe tkiva dlesni opazijo v nekaj dneh , ki sledijo.

Cilj zdravljenja bolezni dlesni je zmanjšati količino bakterij, nato lahko tkivo sano začne proces celjenja. Ko je to opravljeno in dokler je število bakterij zmerno, pod nadzorom, lastna odpornost zaščiti telo.

Energijo YSGG v Waterlase MD laserja je še posebej učinkovita za minimalno invazivno odstranjevanje subgingivalnih oblog kamna na površini korenine in vnetnega tkiva dlesne. S tem postopkom  pripravimo  žep dlesni in površino zoba na zdravljenje in nov pripoj. Učinkovitost Waterlase MD je potrdila FDA.

Objavljeni podatki kažejo, da Er , Cr: YSGG minimalno invazivna kirurške parodontalna laserska terapija s pomočjo Waterlase MD "vodi do velikih izboljšav " krvavitev na sondiranje , globine sondiranja in " zdi se, da je prednost v primerjavi s klasičnim luščenjem in glajenjem korenine učinkovitejša obnova nivoja prirastišča”, kar pomeni izboljšano pritrditev zoba v kost.

Za razliko od večine laserjev je MD Turbo YSGG laser primeren za uporabo na vseh tkivih. To je za mehka tkiva, kost in trda zobna tkiva (dentin in sklenina) , zaradi česar je zelo vsestranski.

Večina parodontalnih laserjev reže tkivo s pomočjo toplote. Waterlase MD združuje YSGG lasersko energijo in patentirano razprševanje vode za rezanje mehkega tkiva in kosti, brez toplote. Posledica tega je zmanjšanje otekanja in občutljivosti po posegu.

V načinu mehkega tkiva 2780 nm Er , Cr: YSGG Waterlase MD prodre v tkivo in zapre krvne žile, kar zagotavlja boljše vidno polje med operacijo.

Google+
Pinterest