02 252 66 33 / 041 991 083

Zobozdravstveni članki

Estetske fasete – luske

Danes je vsakomur jasno, da so urejeni, lepi zobje nuja. Vloga zob nikoli ni bila omejena samo na prehranjevanje, temveč imajo pomembno vlogo  pri komuniciranju. Pomagajo pri govoru,  pri tem..

Preberi vec

Higienski kabinet

Ustni higienik in postopki, ki jih izvajajo so v današnjem zobozdravstvu postali nujni deli redne zobozdravstvene oskrbe. Delo higienika je  vzdrževanje zob, kronskega in koreninskega dela, v stanju brez trdih..

Preberi vec

Totalna proteza – omejitve in nasveti

Omejitve totalne proteze – ToP Potrebno se je zavedati, da zmoremo s ToP nadomestiti približno 30% žvečne naloge zob. Uporabnost ToP je odvisna od ohranjenosti zobnih grebenov, oblike neba, kvalitete..

Preberi vec

Dlesni

Parodontalna bolezen – bolezen obzobnih tkiv je najbolj razširjena kronično vnetna bolezen sodobnega človeka. O njej se je začelo govoriti in pisati v začetku prejšnjega stoletja. Vendar je bila še..

Preberi vec

Laser v zobozdravstvu

Beseda LASER je kratica za: “Light Amplification of Stimulated Emission of Radiation” in predstavlja usmerjeno svetlobo točno določene valovne dolžine.Laserjev je več vrst. Ločimo jih glede na valovno dolžino oddane svetlobe. V grobem..

Preberi vec

Vrste delnih snemnih protez

Delna proteza je nadomestek zob in mehkih tkiv ob delno ohranjenih zobeh na katere se pripne. Proteza je snemljiva in jo je potrebno redno vzdrževati. Osnova proteze je lahko :..

Preberi vec

Vrste fiksnih zobnih nadomestkov

Obnova zoba – vrste zobnih nadomestkov zob , ki ga želimo obnoviti zaradi kariesa ali obrabe oziroma spremeniti njegovo obliko, barvo lahko obnovimo oziroma spremenimo  na več načinov. 1. Prevleka..

Preberi vec